HYVINVOINTIA LUONNOSTA

HYVINVOINTIA LUONNOSTA

Hunajaprinsessa on tänä syksynä lanseerannut ensimmäiset, omat hunajapurkit. Tavoitteena on tuottaa tulevaisuudessa hyvinvointituotteita puhtaasta, suomalaisesta luonnosta. Rakkaudesta hunajaan ja suomalaiseen luontoon.

Syksy on monelle mehiläistarhaajalle uuden vuoden alku. Kun hunajat on korjattu pesistä, on aika keskittyä jo ensi vuoteen. Mehiläispesien pitäisi päästä talvehtimaan vahvoina ja terveinä, jotta ensi kesän hyvä sato olisi turvattu. Mehiläistarhaaja voi auttaa tässä varmistamalla, että pesissä on tarpeeksi talviruokaa sekä tarkistamalla pesän terveystilanne ja ”miehistön” vahvuus. Tärkeää on myös, että pesässä on vahva, elinvoimainen ja muniva emo. Näillä eväillä lähdetään kohti talven lepokautta mehiläishoidossa.

Minulle henkilökohtaisesti tämä syksy on myös uuden alkua. Olen harrastanut mehiläistarhausta nyt kahdeksan kesän ajan, mutta tänä vuonna halusin tehdä siitä itselleni ammatin ja lähteä luomaan hyvinvointia edistäviä tuotteita myös muille. Olen itse totaalisen rakastunut meidän omaan, suomalaiseen hunajaan. Meidän hunajamme on tuotettu maailman puhtaimmassa maassa. Arktinen ilmasto sekä lyhyt ja valoisa kesä takaavat sen, että meillä Suomessa marjat ja kasvit ovat laadultaan ja maultaan maailman parhaita. Meillä on luonnossamme monia omia superfoodeja, kuten mustikka, vadelma, puolukka ja ahomansikka. Ja mehiläiset keräävät mettä kaikista näistä kukista, tuoden ne kasvien hyvät ominaisuudet mukanaan hunajaan. Joten haluan viedä eteenpäin tätä sanomaa, että suomalainen hunaja on maailman parasta meille suomalaisille.

Tämän syksyn aikana onkin jo syntynyt uudet purkit hunajilleni. Haluan itsekin vähentää omalta osaltani muovin kulutusta, joten päätin, että haluan pakata hunajani mieluummin lasipurkkiin. Ja kokoja löytyy näin aluksi kolme; 110g, 340g ja 470g. Tämä lasinen purkki on upea vaikka lahjana. Sen tarkoitus on ilmentää juuri tätä aluetta, jossa minun mehiläiseni mettä keräävät; aurinkoisissa mäkimaisemissa, rakkaudella Savosta.

Osan hunajasta olen pakannut purkkiin suoraan pesästä, ilman mitään käsittelyjä. Hunaja on vain valutettu siivilän läpi, jotta siihen mahdollisesti joutuneet vahahiukkaset eivät joudu hunajaan. Eli hunajaa sellaisenaan kuin mehiläiset ovat sen tuottaneet. Tätä kutsun Perinteiseksi hunajaksi ja näin olen pakannut hunajaani alusta asti. Hunaja on heti pesästä otettaessa juoksevaa. Suomalainen hunaja lähtee ajan kuluessa pikkuhiljaa kiteytymään, kuin kirkkaiksi, arktisiksi jääkiteiksi. Hunajan saa kuitenkin kevyesti lämmittämällä aina takaisin juoksevaksi.

Koska osa meistä pitää hunajasta enemmän pehmeässä muodossa, niin olen alkanut pakkaamaan hunajaani myös pehmeänä. Eli tuo Perinteinen, käsittelemätön hunaja on vaivattu käsin täyteläisen pehmeäksi, jolloin hunajan oma kiteytymisprosessi pysähtyy ja hunaja pysyy pehmeänä ympäri vuoden. Ja tätä kutsun siis Pehmeäksi hunajaksi.

Nämä hunajat on tarkoitettu sellaisenaan syötäväksi, herkutteluhetkiin ja sokerin korvaajaksi ruokavaliossa. Hunaja toimii myös yleisen hyvinvoinnin tukena terveysvaikutustensa vuoksi. Sitä voi käyttää flunssan estoon, kipeän kurkun hoitoon ja se auttaa myös rentoutumaan. Lisäksi hunajaa voi käyttää myös ulkoisesti saunahunajana, kotikosmetiikassa ja jopa haavan hoidossa. Kaikki hunajat säilyvät hyvänä huoneenlämmössä tai vähän viileämmässä tilassa. Toivon, että näistä on iloa kaikille sekä sisäisesti nautittuna, että ulkoisesti hoitaen.

Uuden kehittely jatkuu, ja toivon voivani tulevaisuudessa tarjota Teille lisää hyvinvointituotteita sekä makoisia hetkiä hunajan parissa! Rakkaudesta hunajaan.

2018-11-19T20:18:03+00:00